Billån utan säkerhet

Vi har sammanställt listan över långivare som erbjuder billån utan säkerhet idag. På så sätt har du större chans att få bästa billån med den bästa möjliga räntan och villkor på ditt lån. Vidare kan du även på denna sida hitta relevant information kring ämnet som kan vara värt att ta i beaktande.

Billån utan säkerhet 2019 - 2020

Det finns många fördelar att låna till ett billån utan säkerhet men det finns även några nackdelar med det. Vi går igenom dessa för- och nackdelar med vad som kan tillkomma med ett billån utan säkerhet idag.

Fördelar med billån utan säkerhet

  • De pengar du lånar för att köpa bilen, få du göra precis vad du vill med. Du kan köpa bilen av vem som helst utan att någon frågar vad du ska med pengarna till. Du kan exempelvis köpa bilen från en närstående eller bekant.
  • Med billån utan säkerhet behöver inte lånet ses som en investering, det betyder att du kan köpa vilken bil som helst, oavsett ålder eller skick. I andra fall måste institutionen som lånar ut pengarna se billånet som en form av investering eller på något sätt ha ett skydd bakom vid eventuella problem vid återbetalning.
  • Ett billån utan säkerhet kräver inte en handpenning till billånet, detta betyder att i enkelhet att om bilen kostar 200.000 kr får du låna 200.000 kr för att köpa bilen. Lånebeloppet är dock upp till långivaren vad de anser att de kan låna ut till dig med minimal risk.
  • Återbetalningstiden på ett billån kan du välja att återbetala vanligtvis, från 1 – 15 år. På detta sätt kan du få ner månadskostnaden till ditt billån, genom att ha en längre löptid. Detta är något som ett billån med säkerhet inte utfärdar, just på grund av den värdeminskning som en bil har.

 

Nackdelar med billån utan säkerhet

  • Har du inte tillräckligt god ekonomi och finansiell bakgrund kan du sällan låna en högre summa med ett billån utan säkerhet. Just på grund av att du inte använder en bil som säkerhet bakom lånet.
  • Räntan på ett billån utan säkerhet brukar vara något sämre än på ett billån med säkerhet. Detta är också med anledning av att bilen inte används som säkerhet vid billånet. Däremot har den låneform som billån utan säkerhet använder sig av, privatlånet, en generellt låg ränta. Skillnaden blir således väldigt liten och i vissa fall – beroende på din ekonomiska bakgrund – till och med bättre med ett billån utan säkerhet.